ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉS
Tartalom
Keszthelyen
 
Rendelés helye és ideje Keszthelyen

EUROMEDICA

Keszthely

Bercsényi u.65

(SPAR udvar)

Szerda:

15-17 óra között

Bejelentkezés:

06 30 902 9169

06 83 510 724

hétfőtől péntekig 8-18 óra között

 

 

 

 
Menü
 
Kedvenc oldalaim
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégek száma az oldalon
Indulás: 2006-02-12
 
Végzett vizsgálatok

- áttekintő hasi ultrahang(máj, lép, hasnyálmirigy, epehólyag, epeutak, vesék, húgyhólyag, méh, petefészkek, proszatata)

- kismedencei uh

- emlő uh (ajánlott hónalj ultrahanggal együtt végezni)

-hónalj uh

- izületi uh(térd, váll, könyök, boka, kéz)

- pajzsmirigy uh

- nyaki lágyrész uh(pl :nyirokcsomók vizsgálata)

- nyálmirigy uh

- hasfal-mellkasfal uh

- végtagi lágyrész uh

- csecsemő-koponya és/vagy hasi uh

- here-mellékhere uh

Érvizsgálatok 

-carotis uh (nyaki érvizsgálat)

-alsó végtag mélyvénáinak és/vagy felszínes vénáinak vizsgálata(egyik végtag)

-felső végtag mélyvénáinak és/vagy felszíbes vénáinak vizsgálata(egyik végtag)

-alsó végtag artériás vizsgálat (csak nagyon indokolt esetben)

 

Áttekintő hasi uh vizsgálat
Minden hasi panasz esetén első vizsgálatként ajánlott.  Görcsök (epe-vese-hasi), kisebb hasi fájdalmak, vizelési panaszok, kismedencei panaszok, véres vizelet vagy széklet, székelési szokások megváltozása, stb.
40 éves kor fölött, évente egyszer szűrővizsgálatként is ajánlott (bizonyos daganatok teljesen csendben , tünetmentesen nőhetnek, mint pl. vesedaganatok , béldaganatok, stb).
 
Emlő ultrahang
A vizsgálatot mindig az emlő áttapintásával kezdem, majd áttekintem mindkét emlő állományát. Javasolt az axilla (hónalj) vizsgálatával együtt végezni.
35 éves kor alatt panaszok esetén első vizsgálatként alkalmazandó. 35 fölött panaszok esetén, tapintható elváltozások vizsgálatára fontos eszköz, de legtöbbször a pontos diagnózis érdekében mammographia elvégzése is szükséges.(A két vizsgálat egymást kiegészíti).
Gyakran ultrahanggal követjük a mammographia során felfedezett jóindulatú elváltozásokat, mivel nincs káros hatása és fél évenként ismételhető (szemben a mammographiával, ami csak 2 évenként ajánlott).
 
Izületi ultrahang
Az izületek diagnosztikájában egyre jobban terjedő vizsgálat. A vizsgálható izületek: térd, váll, csípő, boka, könyök, csukló, kezek ás lábak kisizületei. Olyan képleteket is ábrázolni tudunk, amik a hagyományos rtg felvételen nem láthatók. Már igen kis mennyiségú folyadék is észlelhető. Az izületi tok, inak, szalagok, ízfelszínek szintén jól vizsgálhatók.
Bár ez az ultrahang-diagnosztika viszonylag újabb területe, tapasztalt vizsgáló kezében perspektívái igazán tágak.
 
Nyaki lágyrész, pajzsmirigy, nyálmirigy ultrahang
A vizsgálatok során a nyak adott szerveit vizsgálom. Azok méretét, szerkezetét, esetleges kóros elváltozásait. Végigtekintem a nyaki nyirokcsomó-láncokat is.
 
Hasfal- mellkasfal ultrahang
 
A hasfalon, mellkasfalon lehetnek időnként fájdalmas, vagy fájdalmatlan csomók, zsírcsomók, kinövések , ezek méretét és szerkezetét milyenségét lehet vizsgálni. Ez fontos lehet egyrészt a méret rögzítése –a későbbi kontroll és összehasonlítás miatt, másrészt szerkezet megítélése alapján eldönthető  esetleges sebészi konzilium szükségessége.
 
Végtagi lágyrész ultrahang
Ezt a vizsgálatot leggyakrabban sérülések után végezzük. Látótérbe hozhatók izomszakadások, bevérzések, folyadékgyülemek stb, és azok kiterjedései.
Lehetnek a végtagokon is olyan csomók pl. lypomák, ganglionok, amik szintén jól vizsgálhatók.
 
Here és mellékhere ultrahang
A herék, mellékherék diagnosztikájában használt módszer. Ajánlott ilyen jellegű fájdalmak, vagy a herék növekedése esetén. Igen fontos a heredaganatok felismerésében, de gyulladások, folyadékgyülemek, viszértágulatok is jól vizsgálhatók.
 
Újszülöttek koponya és vese szűrővizsgálata
Ma már egyre kevesebb kórházban végzik ezt el (van ahol külön térítés ellenében). Szűrővizsgálat, mely során az egészséges újszülöttek koponyáját (kutacson keresztül) és veséjét vizsgáljuk. A koponyában főleg az agykamrák tágasságát nézzük, esetleges szülési trauma következményeit keressük. A veséknél az üregrendszer tágasságát, esetleges pangás jelenlétét, valamint mellékvese bevérzéseit keressük.
 
Csecsemők koponya vizsgálata(0-1 éves korig)
Hasonló az újszülöttekéhez. Traumák után is végezhető. Ahogy a babák nőnek, a vizsgálat a kutacs záródásával egyre kevésbé kivitelezhető (az egyre kisebb akusztikus ablak miatt).
 
 
 
 
 
 

 

 
Sümegen
Ilyen Sümeg messziről
 
Rendelés helye és ideje Sümegen

  Városi Kórház Sümeg

Kompanik Zsófia utca 6

IDŐPONT VÁLTOZÁS !!

 Kedd:

15-17 óra között

Bejelentkezés:

06 30 215-8864

hétfőtől péntekig

e-mail: piezo@t-online.hu

 

 

 

 

Már a facebookon is : 

https://www.facebook.com/drgyorffy

 

:)

 
Naptár
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
zene
 
Tartalom

Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!